Ga naar hoofdinhoud

Om onbekende mensen geen toegang te geven tot een ruimte, is een sleutelplan van groot belang. Een sleutelplan of sluitplan is een systeem waarbij u als eindverantwoordelijke bepaalt wie er toegang krijgt tot de verschillende deuren. Vooral bedrijfspanden, wooncentra, ziekenhuizen en scholen hebben een sleutelplan. Heeft u al een goed sleutelplan?

Zelf een sleutelplan maken

Een sleutelplan maken kan ingewikkeld zijn. Het is handig om te beginnen met het maken van een schematisch overzicht waarin u noteert welke sleutels van de diverse ruimtes er zijn en wie u hier toegang toe wilt geven. Denk hierbij ook alvast na over de toekomst. Verwacht u in de toekomst dat er bijvoorbeeld uitbreiding nodig is? Neem dit mee als reserve. Wanneer het sleutelplan helemaal compleet is, kunnen de cilinders worden gemaakt.

Sleutelplan voor VVE

Bij een appartementengebouw is het handig om verschillende rechten aan sleutels te kunnen koppelen. Zo hebben de voorzitter van de VVE en de huismeester vaak de hoofdsleutel, waarmee alle ruimtes kunnen worden geopend. De overige bewoners krijgen alleen toegang tot de ruimtes die noodzakelijk zijn om bij te kunnen. Dit zorgt ervoor dat bewoners niet in de technische ruimte kunnen komen, maar de huismeester wel. Verliest een bewoner een sleutel? Dan loopt u niet het risico dat iemand alle ruimtes kan betreden.

Sluitplan voor woningen

Voor woningen is een gelijksluitend systeem vaak voldoende. Er is maar één sleutel nodig om de voordeur, achterdeur of poort te openen. Met het sluitplan worden de verschillende toegangsbevoegdheden in kaart gebracht. Hiermee kunnen we ervoor zorgen dat u de sleutel heeft die op alle sloten past en de tuinman een die alleen gebruikt kan worden voor de poort en de schuur. Dat wilt u toch ook?

Regel een sleutelplan met Meijvogel Hout

Een sleutelplan heeft een belangrijk doel. Wilt u ook een sleutelplan maken, maar weet u niet waar u moet beginnen? Neem contact met ons op of plan direct een afspraak in. Samen bespreken we alle mogelijkheden en maken wij uw sleutelplan in orde.

Back To Top