Skip to content
Duurzame, kwalitatieve vloeren in huis

Duurzaamheid toepassen in huis. Waar te beginnen? En op welke manier? Dat kan nog wel eens zorgen voor een drempel om er überhaupt mee aan de slag te gaan. Daar helpen wij graag bij en adviseren wij u over allerlei duurzame aspecten in huis, zoals de vloer. Want waar moet u op letten en welke opties zijn er?

Waar moet u op letten bij het selecteren van een vloer?

De vloer is als het ware de basis van het interieur. Daarom is de keuze voor een vloer heel belangrijk. Want wat is de juiste vloer voor in uw huis? En kiest u voor een en dezelfde vloer door het huis heen of meerdere vloeren? Er moeten nogal wat keuzes worden gemaakt en daar helpen wij u graag bij. Zo moet u naast het kiezen van een vloer ook kiezen voor een materiaal, kleur en patroon waarin de vloer wordt gelegd.

Als het gaat om een duurzame vloer, zijn er twee opties waar u uit kunt kiezen: Houten vloer of PVC-vloer.

Duurzame houten vloer

Ieder houtsoort heeft een andere structuur. Iets wat iedere houten vloer écht uniek maakt. Hout is een natuurproduct en ‘leeft’ als het ware. Door temperatuur- en vochtigheidsverschillen beweegt het hout mee waardoor de houten vloer steeds meer karakter krijgt. Wat een houten vloer duurzaam maakt? De vloer is ambachtelijk gemaakt en heeft daarnaast een lange levensduur. Een mooie, duurzame keuze dus!

Voordelen houten vloer

√ Bij een echte houten vloer heeft u een ruime keuze uit meerdere houtsoorten.
√ Een houten vloer is tijdloos.
√ Goed te combineren met een vloerverwarming.

Duurzame PVC-vloer

Steeds vaker valt de keuze op een PVC-vloer. De PVC-vloer is makkelijk te onderhouden en is slijtvast. In tegenstelling tot hout is de PVC-vloer gemaakt van kunststof. Kunststof is een hard materiaal wat lang meegaat. Daarnaast zijn er door de populariteit van de vloer steeds meer soorten decors aan de collectie toegevoegd. Hierdoor zijn de opties vrijwel eindeloos. Een PVC-vloer mag dan wel niet van hout zijn gemaakt, de verschillende soorten PVC-vloeren lijken wel op hout.

Voordelen PVC-vloer

√ De PVC-vloer is ook een goede keuze voor mensen met een allergie.
√ De PVC-vloer is strak langs de wand of het kozijn te verlijmen.
√ Wist u dat PVC-plakvloeren te plaatsen zijn over bestaande tegelvloeren?

Vloeren van Meijvogel Hout

Voordat u een keuze maakt over de vloer voor uw huis, is het belangrijk om de vloer eerst te ervaren en voelen. Daarom hebben wij een uitgebreid assortiment vloeren beschikbaar in onze showroom in Katwijk. Op zoek naar vloerenadvies? Maak een afspraak door een e-mail te sturen naar info@meijvogelhout.nl of door te bellen naar 071-4074605. Tot snel!

Back To Top