Skip to content
Rolgordijnen vs Duette gordijnen

Raamdecoratie. Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden en de opties blijven groeien. Kiest u voor overgordijnen, shutters of toch jaloezieën? Om de keuze iets gemakkelijker te maken, heeft Meijvogel Hout twee gelijksoortige raamdecoratie, rolgordijnen en Duette® gordijnen, vergeleken om zo een duidelijk beeld te geven wat welke raamdecoratiesoort te bieden heeft.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn zeer functionele gordijnen om de zon buiten te houden of uw raam te blinderen van de straat of uw buren. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in transparant, semi-transparant of verduisterd om volledig te voldoen aan uw wensen. De rolgordijnen van Meijvogel Hout zijn onderscheidend door de design afwerking. Bij de afwerking is aandacht besteed aan de steunen in geborsteld aluminium, metalen bedieningsketting, ovalen of hoekige aluminium onderlatten en elegante sierkoven die het oprolsysteem netjes wegwerken.

Duo rolgordijnen

Naast rolgordijnen, zijn er ook duo rolgordijnen. Duo rolgordijnen bestaan uit twee stoflagen met transparante en niet-transparante banen. Door het gordijn op en neer te laten, en de banen over elkaar te schuiven, bepaalt u zelf de gewenste transparantiegraad. Van geheel gesloten tot halfopen of zelfs helemaal open. Dit kan op elke hoogte van het desbetreffende raam.

Rolgordijnen vs Duette gordijnen

Duette® gordijnen

Hoe verschillen Duette® gordijnen van rolgordijnen? Duette® gordijnen bestaan uit twee laagjes gevouwen stof, die een harmonica vormen wanneer deze wordt opgetrokken. De stof vouwt zich als het ware in en uit. Het zijaanzicht geeft het beeld van een honingraatstructuur waar de koorden/touwtjes door heen lopen. De koorden lopen onzichtbaar door de stof. Hierdoor neemt dit niets weg van de Duette® gordijnen op zich en geeft het de Duette® gordijnen een strak uiterlijk met een nog betere lichtbeheersing.

De voordelen van rolgordijnen en Duette® gordijnen

Rolgordijnen hebben het voordeel dat ze grote ramen (tot wel 360 cm breed) gemakkelijk in één lengte kunnen bekleden met het rolgordijn. Daarnaast verloopt de bediening van het rolgordijn uiterst soepel dankzij het unieke Easy Liftsysteem. Ook kunnen met de Easylink toepassing meerdere rolgordijnen met elkaar worden verbonden, waardoor het mogelijk is om met slechts één ketting of motor breedtes tot 6 meter te bedienen.

Een groot voordeel van Duette® gordijnen is de unieke isolerende eigenschap. De goede isolatie ontstaat door de dubbele stoflaag van het Duette® gordijn. Tussen de dubbele laag wordt de lucht vastgehouden. Hierdoor blijft het in de zomer koel en is het in de winter lekker warm in huis.

Rolgordijnen en Duette® gordijnen van Meijvogel Hout

En? Heeft dit het allemaal wat duidelijker voor u gemaakt? Bij Meijvogel Hout hebben wij verschillende soorten raamdecoratie in onze collectie, zo ook rolgordijnen en Duette® gordijnen. Maak een afspraak om de raamdecoratie volledig naar uw wens te creëren.

Back To Top