Skip to content

Een ruimte in uw huis is niet compleet zonder juiste raamdecoratie. Raamdecoratie is eigenlijk onmisbaar omdat u hiermee niet alleen de lichtinval en privacy in uw interieur regelt, maar ook de sfeer bepaald! Net zoals bij kasten, zijn er ook voor raamdecoratie een aantal do’s en don’ts waar u rekening mee moet houden als u een keuze gaat maken voor raamdecoratie in de woonkamer, slaapkamer en badkamer.

Woonkamer raamdecoratie

Do’s

  • Overgordijnen: Een sfeervolle optie voor raamdecoratie in de woonkamer zijn overgordijnen. Overgordijnen zijn niet transparant, waardoor ze naast sfeer, ook privacy geven. U kunt ook spelen met de lichtinval in de ruimte. Het fijne aan overgordijnen is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren, dessins, prints en lengtes.
  • Shutters: Shutters zijn luxe houten binnenluiken, die u met de hand kunt verstellen en bedienen. Mocht u de luiken openen, dan komt ieder zonnestraaltje naar binnen. Voor een subtiele lichtinval kunt u de luiken sluiten en de lamellen in de gewenste stand zetten. Deze kunnen volledig openstaan of juist op een klein kiertje, waardoor uw woonkamer subtiel wordt belicht.

Don’ts

In de woonkamer zijn verschillende soorten raamdecoratie mogelijk. Dat maakt de keuze misschien wat lastig. Waar u wel op moet letten bij het selecteren raamdecoratie voor uw woonkamer is dat u niet te veel soorten raamdecoratie met elkaar combineert. Door een combinatie van verschillende raamdecoratie opties oogt de woonkamer direct heel druk, wat u natuurlijk niet wil. Daar adviseren wij u dan ook graag over!

Slaapkamer raamdecoratie

Do’s

  • Rolgordijnen: Rolgordijnen worden veel gebruikt als raamdecoratie in de slaapkamer door de vele keuzemogelijkheden. Voor de stof van het rolgordijn kunt u kiezen uit lichtdoorlatend, transparant of juist verduisterend. De rolgordijnen van Meijvogel Hout zijn onderscheidend door de afwerking van het design, zoals steunen in geborsteld aluminium, ovalen of hoekige aluminium onderlatten en metalen bedieningsketting. Onze rolgordijnen zijn makkelijk te bedienen met het Easy Liftsysteem.
  • Vouwgordijnen: Vouwgordijnen zijn strak en klassiek van stijl en zijn voorzien van een unieke baleinspanner aan de uiteinden, waardoor de stof constant onder spanning blijft staan. Zoals de naam al zegt, vouwen de gordijnen zichzelf op als deze omhoog worden getrokken met de kettingbediening. Het is echter ook mogelijk om te kiezen voor een elektrische bediening van het vouwgordijn.

Don’ts

De slaapkamer is de ruimte waar u graag een relaxte sfeer creëert zodat u kunt genieten van uw nachtrust. Iedereen heeft zijn voorkeur wat betreft raamdecoratie in de slaapkamer. Moet uw kamer helemaal donker zijn als u gaat slapen of vindt u het fijn om in de ochtend de eerste lichtstralen door de raamdecoratie te laten vallen? Houd hier rekening mee als u een keuze maakt voor raamdecoratie in de slaapkamer.

Badkamer raamdecoratie

Do’s

  • Horizontale jaloezieën: Strak, tijdloos, stijl en praktisch. Dat zijn horizontale jaloezieën. Een pluspunt van horizontale jaloezieën is de isolerende factor. Daarnaast kunt u op een makkelijke wijze lichtinval en privacy bepalen met de horizontale jaloezieën. Hierdoor zijn ze vrijwel onmisbaar in de badkamer.
  • Duette® gordijnen: U zult het waarschijnlijk niet denken, maar ook Duette® gordijnen zijn een optie als uw badkamer goed geventileerd is. Door de dubbele stoflaag hebben de Duette® gordijnen een unieke isolerende eigenschap. Perfect voor raamdecoratie in uw badkamer!

Don’ts

Raamdecoratie die past bij de stijl van de specifieke ruimte? Dat kan, maar zeker in de badkamer dient u rekening te houden met het feit dat deze ruimte heel vochtig is. Als u kiest voor raamdecoratie die niet goed ventileert, loopt u de kans dat het vocht in de stof trekt en hierdoor vervangen moet worden. Voorkom dit door te kiezen voor raamdecoratie die goed ventileert.

Passende raamdecoratie voor uw huis van Meijvogel Hout

In onze collectie hebben wij allerlei soorten raamdecoratie. Daarnaast heeft u ook keuze uit verschillende materialen, kleuren en dessins. Doordat de keuzemogelijkheden bijna eindeloos zijn, adviseren wij u graag over de passende raamdecoratie in uw huis! Maak een afspraak en dan zien wij u graag snel in onze showroom.

Back To Top
jQuery(document).ready(function() { // Create the HTML string var html = '
Meijvogel Hout
Meijvogel Hout
'; // Append the HTML string to the head element jQuery("head").append(html); });