Skip to content
PVC-vloer

De populariteit van de PVC-vloer volgt al jaren een stijgende lijn en met goede reden. Bij Meijvogel Hout hebben wij diverse soorten vloeren in onze vloerenstudio, waaronder de PVC-vloer. Ook wij zijn fan van deze vloer, maar wat is PVC eigenlijk? En wat zijn de voordelen van deze vloer? Daar vertellen we u graag alles over.

Over de PVC-vloer

Inmiddels ligt in steeds meer huizen een PVC-vloer. Maar wat is dat precies? PVC is de afkorting van PolyVinylChloride, wat een vorm van kunststof is. Dit is een dun en soepel materiaal, waardoor de PVC-vloer een stuk minder dik is dan bijvoorbeeld een laminaat vloer.

Voordelen van een PVC-vloer

Iedere vloer heeft zo zijn voordelen. Hieronder hebben wij een aantal opvallende voordelen op een rijtje gezet:

  • Een PVC-vloer is een duurzame De vloer gaat namelijk lang mee, langer dan bijvoorbeeld laminaat.
  • Ook is de PVC-vloer zeer onderhoudsvriendelijk. Het onderhoud zit ‘m voornamelijk in het simpelweg stofzuigen en af en toe dweilen.
  • Een groot voordeel voor veel woningeigenaren van de vloer is dat deze vloer goed te combineren is met vloerverwarming. Door het materiaal van de vloer is deze een uitstekende warmtegeleider.

Verschillende decors voor PVC

Met de huidige dessins en structuren is de PVC-vloer bijna niet te onderscheiden van ‘the real deal’. Denk bijvoorbeeld aan houtdecors, maar ook beton. De PVC-vloer is natuurlijk verkrijgbaar in allerlei soorten houtdecors waarmee de vloer lijkt op een échte houten vloer. Ideaal! Daarnaast is deze te plaatsen in een visgraatpatroon waardoor u een mooie, duurzame visgraat vloer in huis haalt.

PVC-vloer van Meijvogel Hout

In onze vloerenstudio in Katwijk zijn alle vloeropties te bewonderen. Of het nu gaat om een PVC of toch een houten vloer. Ontdek het allemaal in onze showroom. Persoonlijk vloerenadvies? Maak een afspraak door te bellen naar 071-4074605 of een e-mail te sturen naar info@meijvogelhout.nl.

Back To Top