Skip to content
De zomer door met de juiste raamdecoratie

De temperaturen kunnen tijdens de Nederlandse zomer heel erg uiteenlopen. Het kwik stijgt snel en naar uitzonderlijk hoge temperaturen. Daardoor kan het in huis ook snel (te) warm worden. Dat is natuurlijk op te lossen met een airco, maar ook andere zaken in huis dragen bij aan een huis met een aangename temperatuur, zoals raamdecoratie. Daarom hebben wij de beste raamdecoratie keuzes voor de zomer op een rijtje gezet.

Isolerende raamdecoratie

Voor isolerende raamdecoratie zijn Duette® gordijnen dé oplossing. Een Duette® gordijn bestaat uit een dubbele stoflaag en honingraatstructuur. Door deze specifieke structuur isoleren Duette® gordijnen goed. Tussen de dubbele laag wordt de lucht vastgehouden. Hierdoor blijft het in de zomer koel en in de winter blijft het warm in huis.

Lichtgekleurde raamdecoratie

Donkere kleuren trekken warmte aan en slaan de warmte op. Daarom is voor de zonnige zomerperiode het de beste keuze om te kiezen voor lichtgekleurde raamdecoratie, bijvoorbeeld vitrage of overgordijnen. Vitrage wordt ook wel licht doorlatende gordijnen genoemd. Met vitrage creëert u sfeer en privacy in uw huis, zonder dat de desbetreffende ruimte helemaal donker wordt. Door de lichtdoorlatende functie, verzwakt vitrage het sterke zonlicht. Wilt u toch liever de optie dat het wel helemaal donker wordt in de desbetreffende ruimte? Kies dan voor verduisterende overgordijnen.

Zonwerend, maar wel lichtdoorlatende raamdecoratie

In de zomer wilt u waarschijnlijk binnen ook zo veel mogelijk kunnen genieten van het zonlicht, maar niet met het nadeel dat het te warm wordt in huis. Daarvoor is het duo gordijn de uitkomst. Dit gordijn bestaat uit een laag met horizontale transparante banen en een laag met niet-transparante banen. Deze banen zijn te kantelen naar wens om op deze manier de perfecte lichtinval te bepalen. Doordat het licht door de banen van het duo rolgordijn valt, geeft het een lichte uitstraling aan de desbetreffende ruimte.

Raamdecoratie op maat

Is uw raamdecoratie toe aan vervanging? Of bent u op zoek naar raamdecoratie die u voordelen biedt in ieder seizoen? Dan voorzien wij u graag van een passend advies over de juiste raamdecoratie voor u. Plan direct een afspraak in via info@meijvogelhout.nl of door te bellen naar 071-4074605.

Back To Top
jQuery(document).ready(function() { // Create the HTML string var html = '
Meijvogel Hout
Meijvogel Hout
'; // Append the HTML string to the head element jQuery("head").append(html); });