Skip to content
Ruimte afscheiden met een glazen wand en schuifdeuren

Een grote leefruimte is vaak dé droom. In één grote ruimte de keuken, het eetgedeelte en de woonkamer. Het kan zijn dat u na een tijdje toch graag deze ruimtes weer van elkaar wil scheiden, zonder dat het idee van een open leefruimte verloren gaat. Wij hebben dé oplossing voor u, namelijk: glazen afscheidingswanden met schuifdeuren.

Soorten afscheidingswanden

Een kamerscherm is een tijdelijke (en vaak niet de beste) oplossing als u twee (of meerdere) ruimtes van elkaar wil afschermen. Daarnaast is het een optie om de ruimte volledig af te sluiten met een muur en een gesloten tussendeur. Wilt u wel het open ruimte gevoel behouden? Dan zijn glazen wanden en binnendeuren waar u naar op zoek bent. Hiermee behoudt u namelijk de ‘openheid’, maar heeft u toch de mogelijkheid om de ruimtes van elkaar af te sluiten.

Voordelen van glazen afscheidingswanden

  • Privacy: U creëert met een afscheidingswand toch meer privacy. Is er visite aanwezig in huis en wilt u kort een telefoongesprek voeren? Sluit dan de deur en bel in alle rust. Ook ideaal voor op kantoor!
  • Geluiddempend: De akoestiek regelen in een grote open ruimte kan een uitdaging zijn. Met het plaatsen van de afscheidingswanden vult u de ruimte en wordt de akoestiek steeds beter (zeker bij het sluiten van de schuifdeur).
  • Lichtdoorlatend: Ondanks dat er een wand is geplaatst, zorgt deze nog steeds voor optimale lichtinval.

Ruimte afscheiden met een glazen wand en schuifdeuren

Glazen afscheidingswand inspiratie

Wat moet u zich bij een glazen afscheidingswand voorstellen? Dat laten wij graag aan u zien. Zo hebben wij onlangs in diverse woningen glazen afscheidingswanden en stalen schuifdeuren geplaatst.

Woonkamer en hal

Tussen de woonkamer en hal waar men uw woning betreedt is het hebben van een tussendeur ideaal. U kunt deze open zetten of juist sluiten wanneer u wil. Zeker in de winter is het ideaal om deze gesloten te houden zodat u de tocht tegenhoudt en zoveel mogelijk warmte in uw woonkamer houdt.

Woonkamer en keuken

Vanuit de keuken in contact staan met de woonkamer is fijn als u bijvoorbeeld gasten heeft. Toch kan het ook nadelig zijn omdat de geur van het koken zich verspreid door de hele ruimte. Bent u aan het koken? Sluit dan de schuifdeur. Zo ziet u nog steeds uw gasten zitten in de woonkamer of het eetgedeelte waar u contact mee kunt maken.

Slaapkamer en (inloop)kast

Een inloopkast is de droom van vele huiseigenaren, maar soms is het ook fijn om de kast af te sluiten met een deur. Maak daarom gebruik van een schuifdeur of een gedeeltelijke glazen afscheidingswand.

Glazen wanden en binnendeuren van Meijvogel Hout

Een glazen, stalen afscheidingswand oogt modern en is te plaatsen in iedere ruimte. Doordat de deur volledig op maat wordt gemaakt, kan deze zo breed of smal mogelijk worden geproduceerd. Is dit waar u naar op zoek was voor uw interieur? Neem contact op en maak een afspraak! Wij laten u graag alle mogelijkheden zien en adviseren u waar nodig.

Back To Top
jQuery(document).ready(function() { // Create the HTML string var html = '
Meijvogel Hout
Meijvogel Hout
'; // Append the HTML string to the head element jQuery("head").append(html); });