Skip to content
Waarom een lichtplan in huis essentieel is

Bij het inrichten van een huis komt veel kijken. U moet heel veel keuzes en plannen maken. Zo ook over het lichtplan in de woning. Met een lichtplan legt u vast waar u de verlichting wilt. Licht en lichtinval behouden, of op de juiste manier benutten, is zeer van belang voor uw woongenot. Meer weten over (ver)licht(ing) in huis en hoe u hier optimaal gebruik van maakt? Wij vertellen u er alles over.

Lichtinval regelen met raamdecoratie

Om te zorgen voor een fijne hoeveelheid licht in een ruimte is raamdecoratie een ‘must’. Met raamdecoratie regelt u zelf wanneer en hoeveel licht er in een ruimte valt. Met vitrage neemt de hardheid van het licht af, maar komt er nog wel voldoende licht binnen. Met horizontale jaloezieën geeft u het licht een andere richting door de jaloezieën naar boven of beneden te richten. Een makkelijke manier om de lichtinval in huis te regelen!

Licht van ruimte naar ruimte met tussendeuren

Ruimtes van elkaar afsluiten gebeurt vaak met een tussendeur. Een dichte tussendeur kan veel licht wegnemen uit een ruimte. Daarvoor zijn glazen tussendeuren dé oplossing. Hiermee sluit u wel ruimtes van elkaar af, maar straalt alsnog het licht van de ene naar de andere ruimte.

Verlaagd plafond met spots

Komt er onvoldoende natuurlijk licht binnen in uw woning? Dan zorgt u met het juiste lichtplan dat u optimaal geniet van uw interieur. Spots zijn een goede keuze als u meer licht in huis wil brengen. Waarom spots? Spots kunnen wij prachtig wegwerken in het plafond. Dat doen we door het plafond eerst te verlagen, vervolgens de spots erin te plaatsen en alle bijkomende bedrading mooi weg te werken.

Interieuradvies van Meijvogel Hout

Behoefte aan een persoonlijk, passend interieuradvies? Onze interieurstylist gaat graag met u in gesprek. Zo komt zij erachter wat u precies wilt in uw interieur en ontstaat er een écht interieuradvies. Helemaal op basis van uw wensen en behoeften. Maak een afspraak door een e-mail te sturen naar info@meijvogelhout.nl of te bellen naar 071-4074605.

Back To Top
jQuery(document).ready(function() { // Create the HTML string var html = '
Meijvogel Hout
Meijvogel Hout
'; // Append the HTML string to the head element jQuery("head").append(html); });