Skip to content
Vloer kiezen tips

Heeft u een nieuw huis gekocht? Of gaat u uw huidige woning opknappen? Een vloer van een woning bepaalt een groot deel van de sfeer. De vloer vormt als het ware de basis van het interieur. Daarom helpt Meijvogel Hout u graag met het selecteren van de perfecte, nieuwe vloer voor in uw huis.

Stijl van de vloer

De visgraat vloer is terug van weggeweest! Het patroon van een visgraat vloer heeft een authentiek en natuurlijk karakter. Deze stijl vloer ligt vaak al in oudere woningen, maar wordt nu ook in nieuwbouwwoningen gelegd. Kiest u voor een strakke vloer die recht wordt gelegd, dan kunt u ook kiezen voor een andere soort plank. Door een bredere plank voor de vloer te kiezen, geeft dit weer een andere uitstraling dan een smallere plank. Bij een kleinere ruimte is het aan te raden een smallere plank te kiezen en in een grote ruimte juist een bredere plank. Zo oogt een ruimte groot en zorgt het voor een rustige sfeer.

Vloer kiezen tips

Kleur van de vloer

Vloeren zijn tegenwoordig beschikbaar in oneindig veel kleuren. Van een karakteristieke houtkleur tot een wit/grijze kleur. Een lichte vloer geeft een ruimtelijk gevoel aan uw huis en past daarom ook goed in kleinere kamers. Bent u niet zeker van de kleur voor uw vloer? Dan is het handig om stalen uit de winkel mee te nemen naar huis. Zo kunt u zien hoe de kleur van de vloer in verschillende lichtmomenten van de dag er uit ziet. Dit geeft u een beter beeld van hoe de vloer er daadwerkelijk uit komt te zien.

Materiaal van de vloer

Naast een keuze uit de stijl en kleur van de vloer, is het materiaal ook zeer van belang. Meijvogel Hout heeft verschillende opties met betrekking tot het materiaal van de vloer, namelijk:

  • Duurzaam pvc: Dit soort vloer is heel onderhoudsvriendelijk, slijtvastheid en kleurecht. Deze eigenschappen staan bij een pvc vloer centraal.
  • Laminaat: Bij een laminaat vloer zijn grote variaties qua decor, structuren en uitvoeringen mogelijk. Dankzij de technologische ontwikkelingen zijn de mogelijkheden bijna eindeloos, zoals houtdecoren en steendecoren.
  • Parket: Traditioneel parket is het soort vloer dat om extra aandacht vraagt. De montage van een parketvloer vraagt om specifiek vak- en maatwerk wat geleverd wordt door Meijvogel Hout. Op locatie kleuren en bewerken wij de parketvloer.

Vloeren van Meijvogel Hout

In onze vloerenstudio kunt u ons volledige vloeren assortiment bekijken, van massief eiken parket tot laminaat. Daarnaast geven wij u graag advies over de kleur van de vloer op basis van uw interieur en stijl. Ook leggen wij de vloeren vakkundig en werken wij de vloer af met een passende plint, op basis van uw keuze. Alles volledig naar uw wens. Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Back To Top
jQuery(document).ready(function() { // Create the HTML string var html = '
Meijvogel Hout
Meijvogel Hout
'; // Append the HTML string to the head element jQuery("head").append(html); });