Skip to content
Horizontale jaloezieën vs shutters: dit zijn de verschillen en voordelen

Een essentieel onderdeel van het interieur is de raamdecoratie. Raamdecoratie moet passen bij de wensen van u, maar ook bij de inrichting van uw woning. Daarom hebben wij bij Meijvogel Hout verschillende soorten raamdecoratie in onze collectie. Maar wat is de beste keuze voor u? Om u alvast te helpen bij het maken van een keuze, hebben wij de verschillen en voordelen van horizontale jaloezieën en shutters op een rijtje gezet.

Horizontale jaloezieën

Steeds vaker worden bij de laatste interieurtrends ook horizontale jaloezieën genoemd. Deze raamdecoratie bestaat uit horizontale lamellen waarmee u zelf de privacy en lichtinval kunt regelen. Daarnaast zijn ze zeer stijlvol, tijdloos en praktisch. Door de verschillende mogelijkheden qua materiaal, kleur en afwerking, zijn horizontale jaloezieën zo aan te passen dat ze in ieder interieur tot zijn recht komen.

Shutters

Shutters zijn houten binnenluiken met verstelbare lamellen die u met de hand bedient. Shutters zijn ideaal om het zonlicht zodanig te regelen, dat het licht mooi naar binnen valt. Door de verstelbare lamellen zijn shutters altijd in staat het licht zo te kantelen, dat u veel of weinig licht naar binnen laat. Shutters zijn sfeervol, functioneel en gemakkelijk in onderhoud. Shutterluiken worden verbonden door scharnieren. Er zijn twee manieren van de shutterbewerking met scharnieren: blind en opdek. Het is een mooie vorm van raambekleding: shutters zijn een echte eyecatcher in elk interieur.

Horizontale jaloezieën vs shutters: dit zijn de verschillen en voordelen

De voordelen van horizontale jaloezieën en shutters

Bij beide raamdecoratie zijn veel variaties mogelijk. Een voordeel wat ze met elkaar delen. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om de raamdecoratie te laten passen bij uw interieurstijl. Daarnaast delen ze nog meer voordelen. Zo hebben beide raamdecoraties een isolerende functie, zijn ze gemakkelijk schoon te houden en kunt u gemakkelijk de lichtinval regelen. Shutters zijn daarnaast ook vellig voor kinderen. Ze worden namelijk bediend met een schuifgedeelte in plaats van touwtjes.

Horizontale jaloezieën en shutters van Meijvogel Hout

En? Heeft dit het allemaal wat duidelijker voor u gemaakt? Bij Meijvogel Hout hebben wij naast horizontale jaloezieën en shutters nog een aantal verschillende soorten raamdecoratie in onze collectie: rolgordijnen, vouwgordijnen, vitrage, overgordijnen, Duette® gordijnen en duo rolgordijnen. Maak een afspraak om de raamdecoratie volledig naar uw wens te creëren.

Back To Top
jQuery(document).ready(function() { // Create the HTML string var html = '
Meijvogel Hout
Meijvogel Hout
'; // Append the HTML string to the head element jQuery("head").append(html); });