Skip to content
Do’s & don’ts: kast op maat

Kasten… onmisbaar in uw interieur. Kasten bieden de mogelijkheid om uw spullen op te bergen. Zichtbaar of onzichtbaar. Kasten zijn er in verschillende soorten en maten. Zo hebben wij een ruim assortiment kasten en maken wij ook kasten op maat. Wat precies de do’s en dont’s van een kast zijn? Wij hebben er een aantal op een rijtje gezet die heel handig zijn, zeker als u een kast op maat laat maken.

Do’s

Kiezen voor een praktische en functionele indeling

U weet zelf natuurlijk het beste hoeveel spullen u wilt opbergen en dus hoeveel opbergruimte er nodig is in uw huis. Daarom kunt u door een kast op maat te laten maken, zelf een praktische en functionele indeling bepalen. Zo hebben de kasten in uw huis de opbergruimte en indeling die u handig vindt.

Lang wandmeubel

Heeft u een grote ruimte waarin u een kast wilt plaatsen? Dan is een lang wandmeubel op maat een praktische oplossing. Een lang wandmeubel benadrukt de lengte of breedte van de ruimte (waardoor deze nog langer of breder lijkt) en creëert direct een prachtige plek als opbergruimte. En dat alles zonder een groot blok van de ruimte in te nemen.

Don’ts

Te veel verschillende kasten in dezelfde ruimte plaatsen

Veel opbergruimte hebben is natuurlijk heel fijn. Zorg alleen wel dat uw interieur niet de dupe wordt van het creëren van veel opbergruimte. Het is bijvoorbeeld niet aan te raden om te veel verschillende soorten kasten in dezelfde ruimte in uw huis te plaatsen. Hierdoor wordt de ruimte in uw huis veel te druk en daarnaast nemen verschillende kasten ook veel ruimte in beslag. Dat is onhandig en jammer. Het voordeel van een kast op maat is dat u de kast helemaal zo kunt maken zoals u dat handig vindt. Van formaat en stijl tot de hoeveelheid opbergruimte.

Trends leidend laten zijn voor uw kast keuze

Trends zijn natuurlijk heel leuk om te bekijken en daardoor inspiratie op te doen. Sommige trends zullen op het moment misschien heel populair zijn, maar blijf vooral bij uw eigen interieurstijl en laat u niet meeslepen in de laatste trends. Dan is het zomaar mogelijk dat u over een paar jaar tegen een kast aan kijkt waar u eigenlijk helemaal niet blij mee bent. Kies voor een stijl die bij uw eigen stijl en de ruimte waarin de kast komt te staan past. Zo vormt de kast een geheel met de ruimte.

Kast op maat van Meijvogel Hout

In onze showroom kunt u ons assortiment van kasten bekijken. Zit in dit ruime aanbod geen passende oplossing voor uw kast? Dan gaan wij graag met u aan de slag om een kast op maat te maken en ontwerpen. In onze werkplaats kunnen wij alles nog beter personaliseren. Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen!

Back To Top