Skip to content
TV-meubel

Of we er ons allemaal van bewust zijn, dat is de vraag… maar het TV-meubel is één van de belangrijkste meubels in een woonkamer. Het is in veel interieurs namelijk het middelpunt van een woonkamer en moet passen bij de uitstraling van het hele interieur. Daarnaast moet een TV-meubel functioneel zijn. U wilt snoeren, apparatuur en overige spullen makkelijk op kunnen bergen. Redenen genoeg om aandacht te geven aan uw TV-meubel. Waar u op moet letten? Wij geven u zes tips!

#1 Afmetingen, kleuren en materialen

Televisies zijn tegenwoordig in de meest uiteenlopende formaten en vormen verkrijgbaar. Aangezien deze modellen continu veranderen, raden wij het aan om bij het ontwerp van een nieuwe TV-meubel te letten op de afmeting. Zorg ervoor dat er verschillende formaten bij het TV-meubel passen. Mocht u dan een keer een andere televisie aanschaffen, bent u er zeker van dat deze past. Verder worden er voor een TV-meubel vaak rustige kleuren en natuurlijk materialen gebruikt. Hierdoor past het TV-meubel altijd bij uw interieur en kunt u in alle rust televisie kijken.

#2 Goede houding

Naast dat u in alle rust televisie wilt kijken, is het ook belangrijk dat u dit in de juiste houding doet. Lichtjes neerkijken is de meeste ergonomische manier van televisie kijken. Dit verklaar dan ook waarom TV-meubels de afgelopen jaren steeds lager worden, onder invloed van steeds grotere televisies.

#3 Genoeg verlichting

Verlichting rondom het TV-meubel blijft voor veel mensen een pluspunt en maakt het kijken naar de televisie een stuk aangenamer. Bij het ontwerp van een TV-meubel kunt u gelijk de verlichting meenemen, maar u kunt er natuurlijk naast het TV-meubel natuurlijk ook altijd een trendy lamp neerzetten.

#4 Binnen het bereik van de afstandsbediening

Het televisietoestel en de randapparatuur moet altijd binnen het bereik staan van de afstandsbediening. Houd met het ontwerp daarom rekening met de ruimte die nodig is voor alle apparaten die een plekje moeten krijgen. Apparaten die minder vaak worden gebruikt, zoals een dvd-speler of spelconsoles, kunnen bijvoorbeeld achter een deurtje worden geplaatst. Op deze manier blijft alles netjes en stofvrij.

#5 Ruimte voor bekabeling

Naast ruimte voor de apparatuur, moet er ook rekening gehouden worden met de bekabeling. Wanneer de bekabeling goed weggewerkt wordt, blijft alles voor het oog netjes en is de bekabeling vanuit de woonkamer niet direct zichtbaar. Wilt u ook nog ruimte voor andere spullen? Neem dit dan ook direct mee.

#6 TV-meubels met ophangsysteem

Tegenwoordig zijn er tal van TV-meubels beschikbaar, waarbij het toestel zwevend wordt geplaatst. Hierbij kan extra muurbevestiging nodig zijn. houd hier rekening mee.

Maatwerk TV-meubelen bij Meijvogel Hout

Al jarenlang maken wij TV-meubelen op maat. Wij zijn betrouwbaar, hebben kennis van zaken en zijn eerlijk. Zoek niet verder en kom naar onze showroom in Katwijk waar wij diverse indelingen hebben klaarstaan en maken wij een ontwerp voor uw TV-meubel.

Back To Top
jQuery(document).ready(function() { // Create the HTML string var html = '
Meijvogel Hout
Meijvogel Hout
'; // Append the HTML string to the head element jQuery("head").append(html); });