Skip to content
Eyecatcher in huis: vakkenkast op maat

Kasten bieden naast opbergruimte ook dé mogelijkheid om uw favoriete items van reizen of familieleden een prominente plek te geven. Zeker wanneer u kiest voor een vakkenkast! Een vakkenkast zien we steeds vaker terugkomen in het interieur. Van de woonkamer en hal tot slaapkamer. Kies ook voor een vakkenkast op maat!

Maatwerk vakkenkast

Bij alles wat maatwerk is, heeft u de mogelijkheid om het (samen met ons) zo vorm te geven zoals u in gedachten heeft. Van de afmetingen en indeling tot het materiaal. Momenteel werken wij aan diverse soorten vakkenkasten met allerlei indelingen. Denk bijvoorbeeld aan een open gedeelte aan de bovenkant van de kast en onderin juist kasten met deurtjes zodat er ook gesloten opbergruimte is. Of juist alleen maar open vakken in gelijke of verschillende groottes.

Zodra het ontwerp staat, gaan wij aan de slag met de realisatie van uw vakkenkast en zorgen we voor een vakkundige plaatsing in uw interieur.

Eyecatcher in huis: vakkenkast op maat

Inrichten van de vakkenkast

Als de vakkenkast staat, is het tijd om deze in te richten. Dit kan nogal een uitdaging zijn, want waar begint u? En wat zet u überhaupt in de vakkenkast? Hiervoor heeft onze interieurstylist een aantal tips op een rijtje gezet:

  1. Begin met het bij elkaar zoeken van items die u met 100% zekerheid in de open kast wil plaatsen. Zo ziet u vanzelf een thema en items die leuk bij elkaar staan. Wissel wel altijd af met hoogtes en groottes. Dit zorgt voor een speelse uitstraling.
  2. Met styling wordt vaak gewerkt met de ‘regel van drie’: een combinatie van materialen, kleuren en aantal. Dit is een simpele stylingtip die áltijd toe te passen is, dus ook voor de vakkenkast.
    Fun fact: Oneven aantallen zijn aantrekkelijker, dus begin met drie. Dit kunt u altijd nog uitbreiden naar andere oneven aantallen.
  3. Plaats de kast niet te vol. Een te volle vakkenkast oogt rommelig en dat wilt u natuurlijk voorkomen.

Vakkenkast op maat van Meijvogel Hout

Open kasten, slaapkamerkasten, halkasten, zolderkasten, boekenkasten en ga zo maar door… Alle soorten kasten maken wij op maat. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Wij vertellen u er alles over in onze showroom in Katwijk. Maak een afspraak en dan zien wij u hopelijk binnenkort om uw maatwerk kast te realiseren!

Back To Top