Skip to content
Raamdecoratie per ruimte in huis

Shutters, rolgordijnen of toch vitrage? Op het gebied van raamdecoratie zijn er momenteel zoveel verschillende mogelijkheden. Vrijwel iedere ruimte in huis heeft behoefte aan raamdecoratie. Daarom hebben wij bij Meijvogel Hout per ruimte in huis een selectie gemaakt van passende raamdecoratie.

Raamdecoratie in de woonkamer

Raamdecoratie in de woonkamer heeft vaak meer dan alleen een ‘privacy’ rol. Met gordijnen creëert u namelijk sfeer en ze zorgen voor een goede akoestiek in de ruimte. Zeker met overgordijnen en/of vitrage zit u eigenlijk altijd goed. Houdt u van een subtiele lichtinval terwijl de gordijnen gesloten zijn? Kies dan voor vitrage. Geniet u het liefst van een film op de bank in het donker? Kies dan voor overgordijnen!

Raamdecoratie in de keuken

Ook in de keuken kan raamdecoratie niet ontbreken, maar hier is het ophangen van overgordijnen of vitrage vaak niet mogelijk. Denk daarom bijvoorbeeld aan shutters of horizontale jaloezieën. Beide soorten raamdecoratie zijn makkelijk schoon te maken en hebben vrijwel geen onderhoud nodig. Daarnaast blijven alle geurtjes die vrijkomen tijdens het koken niet in de stof hangen, aangezien de raamdecoratie van kunststof is gemaakt.

Raamdecoratie in de badkamer

Met ramen in de badkamer, wilt u natuurlijk dat deze ook afgeschermd kunnen worden zodat men niet naar binnen kijkt. Privacy is een ‘must’. Raamdecoratie in de badkamer moet wel vochtbestendig zijn in verband met het gebruik van de douche en het bad. Shutters zijn (vaak) vochtbestendig. Bij raamdecoratie van stof trekt het vocht erin waardoor schimmel kan ontstaan. Bij shutters blijft de vochtigheid liggen en kunt u deze afnemen.

Raamdecoratie per ruimte in huis

Raamdecoratie in de slaapkamer

De slaapkamer mag natuurlijk niet worden vergeten. Een ruimte waar raamdecoratie vrijwel onmisbaar is, zeker als u er niet van houdt om vroeg wakker te worden gemaakt door de zon. Ook is het privacyaspect van raamdecoratie wel fijn tijdens het slapen. Verduisterde raamdecoratie it is! Daarom wordt vaak gekozen voor rol– of vouwgordijnen.

Raamdecoratie van Meijvogel Hout

Naast de genoemde raamdecoratie soorten hebben wij ook duo rolgordijnen en Duette® gordijnen in onze collectie. Benieuwd naar onze volledige raamdecoratie collectie? Maak een afspraak en bezoek onze showroom in Katwijk.

Back To Top