Skip to content
Interieurtrends 2021

Door de afgelopen maanden zijn wij ons interieur meer gaan waarderen. Was het niet naar ons zin? Tijd voor een verandering. En trends, daar zijn we gek op. Ook voor 2021 zijn er weer interieurtrends die we veel terug zullen zien in het aankomende jaar, zoals: lichtdoorlatende stoffen, structuur, stalen deuren, lichte houtsoorten en, niet te vergeten, duurzaamheid.

1. Lichtdoorlatende stoffen

Zelf transparant zijn is belangrijk en de ‘transparantie’ trend gaan we ook terugzien in het interieur. Vitrage en vouwgordijnen van een lichtdoorlatende stof zijn niet weg te denken in 2021. Een fijn thuis, daar horen natuurlijk ook gordijnen bij. Gordijnen zijn échte sfeermaker en met gordijnen van lichtdoorlatende stoffen creëert u een subtiele lichtinval. Tegelijkertijd krijgt uw interieur een zachte, frisse uitstraling.

2. Structuur

In combinatie met de sfeer die lichtdoorlatende stoffen creëren, zijn structuren goed te combineren. Dit kunnen grove structuren zijn in houten vloeren of behang, maar ook een subtiele structuur in een stof van de bank of de raamdecoratie. Vooral gestructureerd hout is een opkomende interieurtrend.

3. Stalen deuren

Iedereen is bekend met de zwarte stalen deuren. Al een aantal jaar staan deze hoog bovenaan de interieurtrend lijstjes. Dit jaar staan de stalen deuren er weer op, maar dan niet alleen in het zwart. Witte en bronzen stalen deuren zullen steeds vaker terugkomen. Witte stalen deuren gaan als het ware in de muur op, maar zorgen toch voor de transparantie in huis. Daarnaast zorgen bronzen stalen deuren juist voor een stoere, industriële look. Ze zijn ook wel echte eyecatchers in huis.

Interieurtrends 2021

4. Lichte houtsoorten

Licht, licht en nog meer licht. Het interieur mag steeds lichter en daar horen ook lichte houtsoorten bij. Licht hout staat natuurlijk mooi in een Scandinavische stijl interieur, maar past zeker ook heel goed bij een industriële stijl. Deze trend geldt niet alleen voor lichte houten vloeren, maar ook voor kasten of binnendeuren van licht hout. In 2021 zullen we deze trend ook terugzien op de muur of zelfs het plafond. Dus als u écht een stapje verder wil gaan met deze interieurtrend… is dat ook nog een optie!

5. Duurzaamheid

Duurzaamheid is het welbekende terugkomende onderwerp. Ieder jaar staat duurzaamheid wel tussen de interieurtrends, maar in 2021 gaat dit een nóg belangrijkere rol spelen. Steeds meer mensen kiezen voor meubelen van gerecycled materiaal of tijdloze meubels waarvan ze weten dat deze lang meegaan.

De interieurtrends van 2021 toepassen in uw interieur?

Daar adviseren wij u graag over! Maak een afspraak en kom langs in onze showroom om ons volledige assortiment te bekijken. Van deuren tot raamdecoratie, vloeren en kasten. Kies wat bij u past en wij maken een passend advies voor u. Wij hopen u snel te mogen ontmoeten.

Back To Top
jQuery(document).ready(function() { // Create the HTML string var html = '
Meijvogel Hout
Meijvogel Hout
'; // Append the HTML string to the head element jQuery("head").append(html); });