Skip to content
Visgraat vloer

Tegenwoordig is het leggen van houten vloeren in bepaalde patronen helemaal on-trend. Zeker in een visgraatpatroon. De visgraat vloer is ondertussen al een aantal jaar dé eye catcher van verschillende interieurs. Maar wat is een visgraat vloer precies en welke materiaal mogelijkheden zijn er voor visgraat vloeren? Meijvogel Hout deelt alle visgraat vloer ins & outs!

Wat is een visgraat vloer?

De naam ‘visgraat vloer’ is iets wat onduidelijk, want wat is precies het visgraatpatroon? Bij een visgraat vloer zijn de houten delen van de vloer (relatief korte planken) in een schuin lopend patroon en haaks op elkaar gelegd. Door deze legwijze ontstaat er een patroon dat vergelijkbaar is met een visgraat. Vandaar de naam. Een tijdloos en traditioneel patroon!

Pvc, laminaat, parket of houten visgraat vloer

Visgraat vloeren waren vroeger voornamelijk te vinden in luxe villa’s, kastelen en herenhuizen. Gelukkig zijn visgraat vloeren tegenwoordig toegankelijk voor iedereen doordat ze verkrijgbaar zijn in verschillende materialen. Van pvc, laminaat, parket en hout.

  • De laatste jaren wordt steeds vaker gekozen voor een pvc vloer. Een pvc vloer is makkelijk te onderhouden, slijtvast en duurzaam. Een pvc visgraat vloer is ook een optie. Pvc is namelijk op verschillende manieren te leggen, waaronder het visgraatmotief.
  • Ook een laminaat visgraat vloer is mogelijk. Laminaat uit het assortiment van Meijvogel Hout kenmerkt zich door een grote variatie in decors, structuren en uitvoeringen. Dankzij de technologische ontwikkelingen zijn de mogelijkheden bijna eindeloos.
  • Dan is er natuurlijk ook nog traditioneel parket. Een soort vloer dat om extra aandacht vraagt. Bij de montage van traditioneel parket is namelijk specifiek vakwerk nodig, zeker voor het leggen van een parket visgraat vloer.
  • Houten vloeren en parketvloeren lijken vaak erg op elkaar, maar toch verschillen ze. Bij een houten vloer is de plank niet opgebouwd uit verschillende lagen, zoals bij een parketvloer, maar geheel uit een boomstam gezaagd. Ook dit is een populaire keuze: de houten visgraat vloer.

Visgraat vloer

Visgraat vloer in uw interieur

Bent u al helemaal verliefd op de visgraat vloer? Dat begrijpen wij! Het tijdloze design zorgt voor een luxe uitstraling van iedere ruimte en dus ook uw interieur! Na de keuze van het materiaal, is het tijd om de kleur van uw visgraat vloer te bepalen. Wilt u uw interieur ruimer laten lijken? Kies dan voor een lichtere kleur. De lichte kleur geeft namelijk een open, ruimtelijk gevoel. Bent u op zoek naar de klassieke visgraat vloer? Dan is een donkere kleur de beste optie. De keuze is volledig aan u. Voor welke uitstraling gaat u?

Visgraat vloer van Meijvogel Hout

Meijvogel Hout legt iedere (visgraat) vloer op een vakkundige wijze en werkt de vloer af met strakke plinten naar uw keuze. In onze vloerenstudio voeren wij een volledig assortiment vloeren, van massief eiken parket tot laminaat. Wij geven u graag advies over de kleuren en het design. Neem contact op om een afspraak te maken!

Back To Top
jQuery(document).ready(function() { // Create the HTML string var html = '
Meijvogel Hout
Meijvogel Hout
'; // Append the HTML string to the head element jQuery("head").append(html); });