Skip to content
Raamdecoratie trend: vitrage is terug!

We brengen nu veel tijd in huis door. Daarom is de juiste raamdecoratie essentieel. Eerder bespraken wij in een artikel al de raamdecoratie trends voor 2021. Eén van de trends zijn lichtdoorlatende gordijnen. Bij lichtdoorlatende gordijnen denken wij gelijk aan vitrage. Al heeft vitrage een nogal stoffige reputatie, is het toch weer helemaal terug als raamdecoratie voor 2021.

Wat is vitrage?

Glasgordijn… zo wordt vitrage ook wel genoemd. Of een ‘oude mensen gordijntje’. Nou, dat laatste is verleden tijd, want vitrage is weer helemaal terug.

Vitrage is een dun (vaak wit) gordijn die de zonnestraling van buiten enigszins tempert in de binnenruimte.

Vitrage wordt opgehangen door middel van een gordijnrails aan het plafond. Voor vitrage wordt vaak gekozen om te werken met plooien. Hierbij kunt u kiezen voor een enkele plooi, vlinderplooi of platte plooi.

Creëer natuurlijke lichtinval met vitrage

Vitrage zorgt voor een prachtige combinatie van licht en privacy. Doordat de vitragestof transparant is vallen hier de zonnestralen doorheen, maar worden ze een stuk minder sterk gemaakt. Hierdoor valt er dus veel licht binnen in uw huis. Tegelijkertijd kijkt er niemand zomaar naar binnen.

Raamdecoratie trend: vitrage is terug!

Combineren met andere raamdecoratie

Natuurlijk zorgt vitrage ook voor een luchtige sfeer in huis en is deze soort raamdecoratie zeer goed te combineren met andere opties voor raamdecoratie. Denk bijvoorbeeld aan jaloezieën of dikke velours overgordijnen. Met de overgordijnen heeft u dan ook de optie om het licht volledig te blokkeren uit de ruimte.

Vitrage in uw huis van Meijvogel Hout

Een beslissing maken over de juiste raamdecoratie per ruimte in huis kan nogal een uitdaging zijn. Daarom ondersteunen wij u graag. Plan nu een afspraak door te bellen naar 071 – 407 46 05 of een e-mail te sturen naar info@meijvogelhout.nl. Wij zijn dealer van diverse merken en hebben daardoor een groot assortiment in onze showroom in Katwijk. Hopelijk mogen wij u snel verwelkomen!

Back To Top