Skip to content
Raamdecoratie trends voor 2021

Een nieuw jaar betekent nieuwe trends! Raamdecoratie wordt vaak vergeten tijdens het inrichten van een ruimte en komt als laatste aan de beurt. Toch maakt raamdecoratie een belangrijk deel uit van het interieur. Het bepaalt de sfeer. Daarom hebben wij voor 2021 een aantal opvallende raamdecoratie trends op een rijtje gezet: neutrale kleuren, lichtdoorlatende gordijnen, natuurlijke materialen & lange overgordijnen.

Trend #1: Neutrale kleuren

Ieder jaar wordt de ‘kleur van het jaar’ bekendgemaakt door Flexa. Voor 2021 is het een neutrale kleur, genaamd: ‘Brave Ground’. Deze kleur heeft best wat invloed op de rest van het interieur en de trends hiervoor. Zo zullen we in 2021 steeds vaker raamdecoratie in neutrale kleuren zien. Denk hierbij aan wit, beige en bruin tinten. Een voordeel van raamdecoratie in een neutrale kleur is dat u een ander onderdeel van het interieur er echt uit kan laten springen met een opvallende kleur.

Trend #2: Lichtdoorlatende gordijnen

Omarmen van het natuurlijke licht. Dat is wat we zeker gaan doen in 2021. In 2020 zagen we de vitrage al een ‘comeback’ maken. Ook in 2021 zijn lichtdoorlatende gordijnen, zoals vitrage, onmisbaar in uw interieur. Zeker in deze tijd, waarbij we veel tijd thuis doorbrengen, is natuurlijk licht essentieel. Kies voor vitrage of overgordijnen/rolgordijnen van een lichtdoorlatend materiaal. Zo creëert u privacy én licht tegelijkertijd in huis.

Trend #3: Natuurlijke materialen

Neutrale kleuren, lichtdoorlatende gordijnen… dan kunnen de natuurlijke materialen niet achterblijven. Shutters zijn nog steeds een zeer populaire keuze betreft raamdecoratie en met een goede reden. Ze zijn volledig op maat te bestellen. Van materiaal tot afmeting. Voor 2021 zijn houten shutters on-trend. Te combineren met allerlei interieurstijlen en zorgt voor een warme uitstraling in de desbetreffende ruimte.

Raamdecoratie trends voor 2021

Trend #4: Lange overgordijnen

De laatste raamdecoratie trends voor 2021 heeft opnieuw betrekking tot overgordijnen. Lange overgordijnen om precies te zijn. Sommigen zullen zeggen: “maar die overgordijnen zijn veel te lang!” Dat is dus dé trend. Ze moeten eigenlijk te lang zijn. Doordat de overgordijnen te lang zijn, hangen ze nonchalant op de grond. Zeker overgordijnen van dikke stoffen zullen mooi hangen op de grond.

Nieuwe raamdecoratie in 2021?

Heeft u al één van deze raamdecoratie trends op het oog voor een specifieke ruimte in uw huis? Wij denken graag met u mee. Als u benieuwd bent naar de mogelijkheden en behoefte heeft aan advies, dan kunt u een afspraak inplannen. Wij laten u graag alle opties zien in onze showroom in Katwijk.

Back To Top
jQuery(document).ready(function() { // Create the HTML string var html = '
Meijvogel Hout
Meijvogel Hout
'; // Append the HTML string to the head element jQuery("head").append(html); });