Skip to content
Patroonvloer trend Meijvogel Hout

Patroonvloeren zijn helemaal terug van weggeweest! De afgelopen jaren zagen we al steeds vaker dat de keuze voor een vloer viel op een houten vloer. Natuurlijk is het mogelijk om een houten vloer op een standaard wijze te leggen. Andere (en trendy) mogelijkheden voor een patroonvloer zijn: visgraat vloer, Hongaarse punt vloer en Versailles patroon vloer.

Visgraat vloer

De naam ‘visgraat vloer’ is iets wat onduidelijk, want wat is precies het visgraatpatroon? Bij een visgraat vloer zijn de houten delen van de vloer (relatief korte planken) in een schuin lopend patroon en haaks op elkaar gelegd. Door deze legwijze ontstaat er een patroon dat vergelijkbaar is met een visgraat. Vandaar de naam. Een tijdloos en traditioneel patroon!

Hongaarse punt vloer

Naast de visgraatvloer is daar ook de Hongaarse punt vloer. Vaak worden deze patronen met elkaar verward, maar ze verschillen zeker van elkaar. Bij de Hongaarse punt vloer worden de vloerdelen onder een hoek van 60 graden gelegd en sluiten aan de bovenzijde aan. Hierdoor ontstaat er de zogenoemde ‘sergeantstreep’. Ten opzichte van de visgraat vloer geeft de Hongaarse punt een strakke look die wat meer rust uitstraalt in de specifieke ruimte.

Patroonvloer trend Meijvogel Hout

Versailles patroon vloer

Een iets minder bekend patroon wat we steeds vaker zullen zien is het Versailles patroon. Dit patroon is gebaseerd op de Middeleeuwste patroonvloer van Lodewijk XIV in het paleis van Versailles (vandaar ook de naam van deze patroonvloer). Het patroon is opgebouwd uit klassieke houten tegels met een diagonaal vlechtwerk. Daaromheen bevindt zich steeds een vierkant kader van eiken. Deze vloer heeft een zeer chique uitstraling, maar past bij diverse interieurstijlen, zoals modern, industrieel, maar ook klassiek.

Houten patroonvloer van Meijvogel Hout

Heeft u een favoriet patroon voor uw vloer? Neem dan contact met ons op! Wij bespreken graag alle mogelijkheden met u. In onze showroom heeft u de mogelijkheid om ons vloeren assortiment te bekijken en adviseren wij u graag.

Back To Top
jQuery(document).ready(function() { // Create the HTML string var html = '
Meijvogel Hout
Meijvogel Hout
'; // Append the HTML string to the head element jQuery("head").append(html); });