Skip to content
10 voordelen van een PVC-vloer in huis

Al jaren is de PVC-vloer populair. Deze populariteit stijgt alleen maar verder. Met een goede reden, want… PVC-vloeren hebben veel voordelen! Daarom hebben wij de 10 grootste voordelen geselecteerd en lichten wij deze uit.

Voordelen PVC-vloeren

Voordeel #1: Tegenwoordig worden PVC-vloeren in diverse patronen geproduceerd. Van een realistische houten vloerpatroon tot een betonlook en zelfs het visgraatpatroon. Al met al haalt u dus een zeer trendy vloer in huis.

Voordeel #2: Bent u gek van een houten vloer, maar zit dit net iets boven het budget? Dan is een PVC-vloer dé oplossing. Ze zijn haast niet van de echte houten vloer te onderscheiden.

Voordeel #3: Daarnaast hoeft u zich geen zorgen te maken over krassen. De PVC-vloer is zeer geschikt voor intensief gebruik en past daardoor in iedere ruimte in huis. De PVC-vloer is slijtvast en gaat lang mee. Het is dus een zeer duurzame keuze qua vloer.

Voordeel #4: Het oppervlak van de PVC-vloer is glad waardoor de vloer goed tegen vocht kan en makkelijk te verzorgen is. De PVC-vloer is ook een goede keuze voor mensen met een allergie. In vergelijking met tapijt blijft er niet veel stof achter op de vloer en kunt u de vloer goed dweilen.

Voordeel #5: Heeft u vloerverwarming? Dan is de PVC-vloer een goede keuze aangezien ze de unieke eigenschap hebben om zich aan te passen aan de temperatuur van de ruimte. De warmte van de vloerverwarming wordt dus gemakkelijk doorgelaten.

10 voordelen van een PVC-vloer in huis

Voordeel #6: PVC-vloeren staan erom bekend zeer geluiddempend te zijn. Woont u in een tussenwoning? Dan is deze vloer dus zeker geschikt om te leggen.

Voordeel #7: De PVC-vloer is strak langs de wand of het kozijn te verlijmen. Daarom zijn er dus geen platte plinten nodig voor de afwerking van de vloer. Wel raden wij onze klanten vaak aan om te kiezen voor hoge plinten.

Voordeel #8: Een PVC-vloer is heel duurzaam. Mochten er na een tijdje toch beschadigingen zijn ontstaan op de vloer, dan zijn stroken van de vloer makkelijk te vervangen.

Voordeel #9: Wist u dat PVC-plakvloeren te plaatsen zijn over bestaande tegelvloeren? Dat is natuurlijk heel fijn als u momenteel een tegelvloer heeft, maar deze er niet uit wil breken voordat u uw nieuwe vloer kan leggen.

Voordeel #10: Een vloer bestand tegen water? Dat is de PVC-vloer! Deze is namelijk waterbestendig. U hoeft dus niet bang te zijn voor waterdruppels op de vloer.

PVC-vloer van Meijvogel Hout

In onze vloerenstudio in Katwijk bekijkt u alle vloeropties. Of het nu gaat om een PVC of toch een houten vloer. U ontdekt het allemaal in onze showroom. Daarnaast voorzien wij u natuurlijk graag van een persoonlijk vloerenadvies. Advies ontvangen? Maak een afspraak door te bellen naar 071-4074605 of een e-mail te sturen naar info@meijvogelhout.nl.

Back To Top
jQuery(document).ready(function() { // Create the HTML string var html = '
Meijvogel Hout
Meijvogel Hout
'; // Append the HTML string to the head element jQuery("head").append(html); });