Skip to content
Inspiratie: kastenwand

Garderobekast in de hal, kledingkast in de slaapkamer en een kast in de woonkamer. Maar wat voor soort kast in de woonkamer? Een kastenwand op maat natuurlijk! Wij, bij Meijvogel Hout, zijn wij gek op het creëren van een maatwerk kastenwand en dat vertellen we aan de hand van de volgende vragen: Waarom een kastenwand? Wat zijn de functionaliteiten van de kastenwand? Standaardmaten of maatwerk kastenwand?

Waarom een kastenwand?

We zijn allemaal wel bekend met een ‘normale’ kast, maar wat is dan een kastenwand? Een ‘normale’ kast wordt toch ook tegen de wand geplaatst? Als het gaat over een kastenwand wordt er bedoeld dat de volledige lengte van een wand wordt bekleed met kasten. Dit kunnen open kasten zijn maar ook kasten die voorzien zijn van een deur. U kunt het zo gek niet bedenken. Het doel van een kastenwand is het optimaal benutten van de ruimte. Een kastenwand van Meijvogel Hout wordt volledig op maat gemaakt, waardoor u ieder onderdeel van de kastenwand zelf bepaald.

Wat zijn de functionaliteiten van de kastenwand?

De voornaamste functionaliteit van de kastenwand is natuurlijk het optimaal benutten van de ruimte en daarmee voldoende opbergruimte creëren. Wij kunnen ons voorstellen dat de kastenwand in de slaapkamer voornamelijk dient als opbergruimte. Hier wordt de kastenwand dan meestal ook voorzien van gesloten schuifdeuren of draaideuren. Voor een kastenwand in de woonkamer is er naast opbergruimte ook behoefte aan ruimte om uw decoratie een plek te geven. Vaak wordt zo’n kastenwand een ‘vakkenkast’ genoemd.

Inspiratie: kastenwand

Standaardmaten of maatwerk kastenwand?

Kasten zijn verkrijgbaar in standaardmaten, maar de voorkeur gaat vaak uit naar maatwerk. Met maatwerk kasten heeft u de mogelijkheid om alles zelf te bepalen. De hoogte, lengte, maar ook diepte. Een extra diepe kast kan bijvoorbeeld in de slaapkamer of inloopkast ideaal zijn omdat u dan nóg meer opbergruimte creëert. Maar vergeet ook zeker het materiaal en alle kleine details niet, zoals verlichting! In een kastenwand is verlichting heel fijn. In een gesloten kastenwand ziet u zo goed wat er in de kast hangt of ligt. In een open kast kunt u specifieke items éxtra in de spotlights zetten.

Kastenwand op maat van Meijvogel Hout

Kijkt u al jaren uit naar het juiste moment om de kasten in uw interieur aan te pakken? Dan is dit uw teken! Plan een afspraak in, dan verwelkomen wij u graag in onze showroom in Katwijk. Hier laten wij diverse maatwerk kasten zien en gaan wij aan de slag met een 3D ontwerp van uw kastenwand. U maakt een afspraak door te bellen naar 071-4074605 of een e-mail te sturen naar info@meijvogelhout.nl. Tot snel!

Back To Top