Skip to content
Optimaal het zomerse zonnetje benutten in huis

Nu de zomer er weer aan komt, willen we natuurlijk optimaal van de zon genieten. Het liefst buiten, en het binnen daarnaast zo koel mogelijk houden zonder het licht van het zomerse zonnetje te verliezen. Maar hoe doet u dat? Wij, bij Meijvogel Hout, hebben een aantal tips op een rijtje gezet.

Verschillende lagen raamdecoratie

Raamdecoratie is ‘key’ in iedere ruimte, zeker als het gaat om het reguleren van het zonlicht. Als u de zomerzon optimaal wil benutten, raden wij het aan om te kiezen voor meerdere soorten raamdecoratie. Bijvoorbeeld één dik gordijn en één dun licht doorlatend gordijn. Zo kunt u zelf kiezen wanneer u wel of geen zonlicht in huis wilt. Neem bijvoorbeeld overgordijnen en vitrage. Een tijdloze combinatie, ideaal voor in de zomer!

Lichte meubels en accessoires

De zon reflecteert natuurlijk op lichte oppervlakken, zeker als het gaat om lichte kleuren. Dit kan van lichte gekleurde meubels en accessoires in huis. De kleur op de muur heeft ook een grote invloed erop. Kleuren zoals wit, beige en lichtblauw laten het zonnetje nog meer in huis schijnen. Wilt u dit naar een ‘next level’ brengen? Dat kan! Gebruik hiervoor spiegels en eventueel zelfs een discobal in huis. Spiegels weerkaatsen het licht nog meer in huis en een discobal zorgt voor een leuk, speels effect.

Kleur en ondertoon van de vloer

Nog iets wat van groot belang is om het licht van de zon in huis te benutten is de vloer. Hoe donkerder de vloer, hoe minder licht de ruimte zal aanvoelen. Denk hierbij niet alleen aan een lichte vloer, maar zeker ook aan de ondertoon van de vloer. Daar leest u alles over in deze blog.

Interieuradvies van Meijvogel Hout

Wellicht heeft u uw droominterieur al helemaal in gedachten, maar vindt u het toch fijn om te horen wat wij u adviseren. Of heeft u nog geen idee en wilt u liever vanaf het begin met ons sparren. Het kan allemaal! Wij zitten voor u klaar in onze showroom in Katwijk. Plan direct een afspraak in: 071 – 407 46 05 of info@meijvogelhout.nl

Back To Top