Skip to content
Raamdecoratie in uw slaapkamer

Het interieur van uw slaapkamer bestaat uit de slaapkamerkast, eventueel een dressoir en natuurlijk het bed. Maar vergeet ook raamdecoratie niet. Dit maakt namelijk ook deel uit van het interieur. En is ook een belangrijk, en eigenlijk onmisbaar onderdeel van de slaapkamer. Voor de slaapkamer lichten wij daarom een aantal soorten raamdecoratie uit: overgordijnen, rolgordijnen en horizontale jaloezieën.

Verduisterende gordijnen in de slaapkamer

Het is heerlijk om na een drukke dag volledig tot rust te komen in de slaapkamer. Een slaapkamer moet dan ook sfeervol zijn en comfortabel ogen. Met een verduisterend gordijn maakt u uw slaapkamer extra donker wat zorgt voor een prettige nachtrust. En daarnaast heeft u ook de nodige privacy in uw slaapkamer. Dat maakt verduisterde raamdecoratie een essentieel onderdeel van de slaapkamer.

Voordelen raamdecoratie slaapkamer

Raamdecoratie heeft diverse voordelen, zeker raamdecoratie in de slaapkamer. Hier draait het voornamelijk om de functionaliteit van de raamdecoratie. De voornaamste voordelen van raamdecoratie in de slaapkamer zijn:

  • Isolatie: De isolerende functie van raamdecoratie wordt vaak vergeten, maar is een zeer groot voordeel. Zeker ramen met een enkel glas zorgt een gewatteerde voering van de raamdecoratie voor goede isolatie in de slaapkamer. Zo blijft de warmte in de zomer en de kou in de winter buiten.
  • Privacy: Zoals eerder al aangegeven is privacy essentieel in de slaapkamer. Raamdecoratie zorgt ervoor dat de inkijk vanuit buiten volledig wordt geweerd.
  • Sfeer: Naast de praktische en functionele eigenschappen zorgt raamdecoratie in de slaapkamer ook voor sfeer. De raamdecoratie kleedt de ruimte als het ware aan.

Raamdecoratie opties voor in de slaapkamer

  • Overgordijnen: Overgordijnen zijn naast sfeermakers, ook echte eyecatchers in de slaapkamer. Overgordijnen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, maar ook materialen. Door te kiezen voor een warme kleur overgordijnen, brengen de overgordijnen direct warmte in de slaapkamer.
  • Rolgordijnen: Voor de slaapkamer valt vaak de keuze op rolgordijnen als raamdecoratie. Deze soort raamdecoratie neemt weinig ruimte in beslag doordat ze in het kozijn worden geïnstalleerd. Onze rolgordijnen zijn onderscheidend door hun design afwerking, zoals steunen in geborsteld aluminium, metalen bedieningsketting, ovalen of hoekige aluminium onderlatten en elegante sierkoven die het oprolsysteem netjes wegwerken.
  • Horizontale jaloezieën: Horizontale jaloezieën zijn stijlvol en praktisch, zelfs voor in de slaapkamer. De horizontale jaloezieën hebben ook een isolerende functie. Zo houden ze ’s zomers de warmte buiten en in de winter de warmte binnen. Daarnaast zijn horizontale jaloezieën dankzij hun tijdloze uitstraling en diverse beschikbare kleuren prachtig in iedere slaapkamer.

Raamdecoratie van Meijvogel Hout

Bent u nog op zoek naar de juiste en passende raamdecoratie voor in uw slaapkamer? Plan dan gelijk een afspraak in door te bellen of een e-mail te sturen. Wij ontvangen u graag in onze showroom. Hier heeft u de mogelijkheid om alle opties te bekijken en te ervaren.

Back To Top