Skip to content
Raamdecoratie trends voor 2024

Het is een belangrijk onderdeel van het interieur: de raamdecoratie. Het maakt het interieur helemaal af. Net zoals ieder jaar, delen wij opnieuw de meest opvallende trends rondom raamdecoratie voor 2024, namelijk: Natuurlijke look, lichtdoorlatende raambekleding, kleur en duurzaamheid.

Trend #1: Natuurlijke look

Er zijn allerlei soorten stoffen en materialen welke voor raamdecoratie worden gebruikt. Een opvallende trend (die eigenlijk ieder jaar op de een of andere manier er weer bij staat) is raamdecoratie gemaakt van natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan houten horizontale jaloezieën. Horizontale jaloezieën zijn tijdloos en doordat ze in diverse materialen, kleuren en afwerkingen verkrijgbaar zijn, passen ze in ieder interieur.

Trend #2: Lichtdoorlatende raambekleding

Ook dit komt vaker aan bod, daarom zien wij dit als een échte trend. Lichtdoorlatende raamdecoratie biedt de juiste privacy, maar laat tegelijkertijd ook nog voldoende zonlicht binnen. Vitrage is een echte sfeermaker en mooi te combineren met andere soorten raamdecoratie.

Trend #3: Creatief met kleur

Kleur. U houdt ervan of juist niet. Zin om kleur in huis te brengen, maar op een andere manier dan een muur verven? Kies voor gekleurde raamdecoratie. Dit hoeft niet gelijk een knalkleur te zijn. Met een rustige kleur, zoals bijvoorbeeld oudroze (zeer trendy op het moment), komt u al een heel eind. De kleur geeft ‘kleur’ aan de ruimte en brengt ook gelijk warmte met zich mee. Vindt u oudroze te kleurrijk? Kies dan voor een andere aardetint met een warme ondertoon. Daarmee creëert u vrijwel hetzelfde effect.

Trend #4: Duurzaam, duurzamer…

Opnieuw speelt duurzaamheid een grote rol dit jaar. Laat daarom uw keuze vallen op duurzame raamdecoratie. Deze raambekleding bevat stoffen die zijn gemaakt van 100% gerecycled polyester. Naast het duurzame materiaal is er ook raamdecoratie die een isolerende werking heeft op de temperatuur in huis. Hierdoor kan de verwarming wat langer uitblijven, wat (zeker in deze periode) heel fijn is. Raamdecoratie is dus op verschillende manieren duurzaam!

Raamdecoratie van Meijvogel Hout

Toe aan nieuwe raamdecoratie in huis? En gek op de raamdecoratie trends voor 2024? Bewonder de volledige collectie in onze showroom in Katwijk. Van shutters tot rolgordijnen. Ontdek het allemaal! Maak een afspraak voor persoonlijk advies door te bellen naar 071-4074605 of een e-mail te sturen naar info@meijvogelhout.nl.

Back To Top
jQuery(document).ready(function() { // Create the HTML string var html = '
Meijvogel Hout
Meijvogel Hout
'; // Append the HTML string to the head element jQuery("head").append(html); });