Skip to content
Vloeren vs zomers weer: waar moet u op letten?

De zomer brengt hogere temperaturen en een felle zon met zich mee. Lekker om zelf van te genieten, maar de temperatuur, het felle zonlicht en de lage luchtvochtigheidsgraad hebben veel invloed op uw vloer. Wij vertellen u graag waar u op moet letten en hoe u hier het beste mee om kunt gaan.

Houten vloer in de zomer

Een massief houten vloer is gevoelig voor vocht. De celwanden in het hout nemen vocht op en staan het in droge tijden weer af aan de omgeving. Door een lage luchtvochtigheid in de zomer krimpt de vloer wat. Dit heeft kieren tot gevolg. Hoe zorgt u het beste voor uw houten vloer in de zomer? Let op de luchtvochtigheidsomstandigheden in huis en zorg dat deze tussen de 50% – 60% is. Als dit niet het geval is, maak dan gebruik van een luchtbevochtiger om dit percentage te bereiken. Heeft u grote ramen in huis? Dan komt er zeker in de zomer veel zonlicht naar binnen. Daarom raden wij aan om te kiezen voor goede zonwering om fel zonlicht op de vloer te voorkomen en zo de vloer te beschermen.

Pvc vloer in de zomer

Een van de populairste keuzes van dit moment is de keuze voor een pvc vloer. Een groot voordeel van de pvc vloer is dat deze vochtbestendig is. U hoeft dus, in tegenstelling tot de houten vloer, geen rekening te houden met de luchtvochtigheidsgraad is huis. Fel zonlicht in de zomerperiode zal de kleur van uw pvc vloer niet aantasten. Wel is van belang om op te letten als u een pvc vloer in een serre heeft liggen met veel ramen waar lang de zon op staat. Bij extreme hitte kan de klik pvc vloer loslaten. Voorkom dit door, net zoals bij de houten vloer, te zorgen voor goede zonwering of raamdecoratie.

Laminaatvloer in de zomer

Een laminaatvloer werkt nauwelijks, wat natuurlijk een groot voordeel is. De HDF of MDF dragende laag bestaat uit geperste houtvezels en deze lagen kunnen vocht opnemen. Dit is echter niets om u zorgen over te maken, want door de kunststof toplaag en de melanine onderlaag krijgt HDF en MDF niet veel kans om uit te zetten of te krimpen. Let wel op met dweilen of lekkage en opkomend vocht uit de ondervloer. Hierdoor kunnen problemen met de laminaatvloer ontstaan. Wat betreft het zomerse weer, de luchtvochtigheid en het felle zonlicht, deze aspecten hebben weinig tot geen invloed op uw laminaatvloer.

Vloeren van Meijvogel Hout

Op zoek naar een passende vloer voor uw interieur? Wij adviseren u hier graag over, ook met dit zomerse weer! Maak een afspraak, dan bespreken wij mogelijkheden met u in onze showroom en kunt u ook direct ons vloeren assortiment bekijken.

Back To Top