Skip to content
Vloertrends 2023: brede planken, duurzame vloeren en patronen

De trends vliegen u vast om de oren. Aan het begin van ieder jaar worden de laatste trendrapporten samengesteld en gedeeld. Ook bij ons zijn een aantal trends opgevallen: vloertrends. Daarom hebben wij een overzicht voor u gemaakt met de 4 meest toonaangevende vloertrends voor 2023, namelijk: een visgraat vloer, pvc, vloerverwarming en breed laminaat.

Vloertrend #1: Visgraat vloer

Daar is ‘ie weer… de visgraat vloer! Ook in 2023 een patroon van een vloer die we vaak terug gaan zien. Bij een visgraat vloer zijn de houten delen van de vloer (relatief korte planken) in een schuin lopend patroon en haaks op elkaar gelegd. Door deze legwijze ontstaat er een patroon dat vergelijkbaar is met een visgraat. Toch is er wel voor 2023 iets nieuws, namelijk: visgraat XL. Voor deze vloer wordt gebruikt gemaakt van extra brede planken. Zo ontstaat nog steeds het visgraatpatroon, maar dan ‘minder druk’.

Vloertrend #2: Pvc

Duurzaamheid, een onderwerp wat we steeds vaker horen terugkomen als het gaat om het interieur. En met een goede reden! Een vloer die hier goed bij aansluit is de pvc vloer. Een pvc vloer is makkelijk te onderhouden, slijtvast en duurzaam. Door het natuurlijke reliëf is de vloer bijna niet meer van een echte houten vloer te onderscheiden. Ook heeft het een dempende werking, is het makkelijk schoon te houden en krasproof.

Vloertrend #3: Vloerverwarming

Het huis verwarmen gebeurden tientallen jaren met standaard radiatoren in huis. Bij nieuwbouwhuizen wordt steeds vaker gelijk een vloerverwarming geïnstalleerd. Bij een vloerverwarming worden buizen onder de vloer geplaatst. Hierdoor ontstaat een evenredige verdeling van warmte door de desbetreffende ruimte. Gelukkig zijn steeds meer vloeren geschikt om te plaatsen op een vloerverwarming, zoals: betonnen vloer, pvc vloer en laminaat.

Vloertrend #4: Breed laminaat

Het is een van de meest gangbare en populaire vloeren voor Nederlandse huishoudens: laminaat. Een laminaatvloer is betaalbaar, onderhoudsvriendelijk, kleurvast en veelzijdig. De vloer is te verkrijgen in allerlei soorten en maten. En in 2023 zien we juist een trend ontstaan in de maten van de vloer. Brede vloerdelen van laminaat (ook wel breed laminaat) wordt namelijk een grote vloertrend. Waarom? Omdat de ruimte waarin de vloer wordt gelegd een stuk groter zal aanvoelen.

Vloeren van Meijvogel Hout

Of u nu kiest voor een pvc, laminaat of andere vloer uit onze collectie, onze vakmensen staan voor u klaar om u te voorzien van persoonlijk advies en komen de vloer vakkundig leggen in uw woning. Ervaar en bewonder onze vloerencollectie in onze showroom in Katwijk. Maak een afspraak door te bellen naar 071-4074605 of stuur een e-mail naar info@meijvogelhout.nl.

Back To Top