Skip to content
5x tips voor een nieuw interieur

Bij het kopen of verbouwen van een huis kunt u niet vroeg genoeg beginnen met het inbeelden hoe uw interieur eruit komt te zien. Toch kan dit nog best lastig zijn. In onze showroom zit Maxime van MR-Interior klaar om u te voorzien van een interieuradvies op maat. Om een begin te maken heeft zij 5 tips op een rijtje gezet om rekening mee te houden bij het creëren van uw nieuwe interieur!

Tip #1: Tijd voor inspiratie

Maxime: “Een nieuw interieur vraagt om inspiratie. Ga dus zeker op zoek naar interieur ideeën! Struin het internet af, blader door woonmagazines of ga naar een woonboulevard. Ook kan het goed helpen om te kijken hoe anderen hun huis hebben ingericht. Verzamel al deze ideeën en beelden en creëer een moodboard. Een moodboard is een vel papier met woorden en afbeeldingen die weerspiegelen waar u naar op zoek bent. Dit is de eerste stap naar een nieuw interieur!”

Tip #2: Bedenk de functie van de meubels

“Functionele meubels. Het klinkt logisch, maar voordat u meubels in huis plaats, is het goed om na te denken wat de functie van deze meubels wordt. Wat gaat u met de meubels doen en wie gaan er gebruik van maken? Als u graag mensen over de vloer heeft, is extra zitplek natuurlijk fijn. Of gaat u meer thuiswerken en houden uw kinderen van knutselen? Dan is het handig om hier ruimte voor te hebben. Meubels moeten er dus niet alleen mooi uit zien, maar ook aansluiten bij uw levensstijl. Zoals ik vaak zeg: meten is weten!”

Tip #3: Mix en match stijlen en thema’s

“Vaak wordt gedacht dat het interieur in een bepaald thema of interieurstijl moet zijn. Dit is niet waar. Het mixen & matchen van verschillende stijlen maakt uw interieur spannend en geeft het net die extra ‘touch’. Zo is de industriële stijl prima te combineren met een modern interieur. Of kiest u voor een statement behang op de muur in uw minimalistische interieur. Het kan allemaal.”

Tip #4: Gebruik verschillende hoogtes

“Spelen met hoogte van meubels en accessoires in het interieur is heel belangrijk. Door hiermee af te wisselen creëert u diepte en houdt u de ruimte spannend. Zo kunt u bijvoorbeeld een lange bank combineren met een hoge maatwerkkast of vloerlamp.”

Tip #5: Houd het ruimtelijk

“Vaak wordt gedacht dat iedere ruimte volledig ‘gevuld’ moet worden. Van kasten tegen iedere muur of verschillende vloerkleden in een ruimte. Dit hoeft niet. Houd het ruimtelijk. Dit is al heel gemakkelijk te realiseren door bijvoorbeeld een bank niet helemaal tegen de muur te zetten, maar juist een halve meter van de muur te plaatsen. Ik hoor u denken, maar gek genoeg lijkt de ruimte écht groter door dit toe te passen.”

Interieuradvies op maat bij Meijvogel Hout

Meijvogel Hout creëert in samenwerking met MR-Interior een interieurontwerp, helemaal op basis van uw wensen. Zodra het interieuradvies van Maxime door u is goedgekeurd, gaat Meijvogel Hout voor u aan de slag. Van de realisatie van inbouwkasten, raamdecoratie, vloeren, deuren en meubelen op maat. Toe aan advies? Neem contact op om een afspraak in te plannen: bel naar 071-4074605 of stuur een e-mail naar info@meijvogelhout.nl.

Back To Top
jQuery(document).ready(function() { // Create the HTML string var html = '
Meijvogel Hout
Meijvogel Hout
'; // Append the HTML string to the head element jQuery("head").append(html); });