Skip to content
Raamdecoratie zomer

Met de komst van de zomer, komen ook (hopelijk) warme temperaturen mee. Dit betekent dat de temperatuur in huis ook stijgt. Om de temperatuur in huis zo koel mogelijk te houden, zijn een aantal aspecten die daaraan bij kunnen dragen, waaronder: raamdecoratie!

Shutters

Shutters zijn ideaal voor iedere ruimte in huis. Shutters zitten namelijk in een frame die op maat wordt gemaakt voor ieder raam. Het raam wordt zo volledig afgesloten. Zodra de shutters zijn gesloten en de verstelbare lamellen gekanteld, komt er geen zonlicht naar binnen en werken de shutters isolerend. De koude lucht krijgt dan geen kans om de ruimte te ontkomen. Daarnaast geven shutters uw interieur een Mediterrane sfeer. Zo heeft u een zomers gevoel, ook in de winter.

Horizontale jaloezieën

Bij een landelijk interieur zijn horizontale jaloezieën eigenlijk onmisbaar. Jaloezieën zijn in ieder opzicht geweldig, omdat ze gedeeltelijk of volledig kunnen worden opgetrokken om zo meer zonlicht binnen te laten. Maar ze kunnen ook helemaal naar beneden kantelen voor meer privacy of om maar een beperkte hoeveelheid licht binnen te laten. Met horizontale jaloezieën houdt u ’s zomers de warmte buiten. Ideaal op hele warme zomerdagen!

Vitrage

Vitrage oubollig? Zeker niet! Vitrage wordt ook wel lichtdoorlatende gordijnen genoemd. Met vitrage creëert u sfeer en privacy in uw huis, zonder dat de desbetreffende ruimte helemaal donker wordt. Door de lichtdoorlatende functie, verzwakt vitrage het sterke zonlicht, maar behoud wel het licht in de ruimte.

Duo rolgordijnen

Zoals de naam al aangeeft, een duo rolgordijn bestaat uit twee lagen: een laag met horizontale transparante banen en een laag met niet-transparante banen. Deze banen zijn te kantelen naar wens om op deze manier de perfecte lichtinval te bepalen. Door de banen van het duo rolgordijn heeft deze een moderne en strakke uitstraling, zeker bij een wit duo rolgordijn. Doordat het licht door de banen van het duo rolgordijn valt, creëert het een lichte, open uitstraling van de desbetreffende ruimte.

Duette® gordijnen

Een Duette® gordijn bestaat uit een dubbele stoflaag en honingraatstructuur. Door deze specifieke structuur hebben Duette® gordijnen een hele goede isolerende waarde. Tussen de dubbele laag wordt de lucht vastgehouden. Hierdoor blijft het in de zomer koel en is het in de winter lekker warm in huis. Duette® gordijnen zijn dus niet alleen decoratief, maar ook functioneel en energiebesparend.

Raamdecoratie bij Meijvogel Hout

Onze raamdecoratie collectie is groot waardoor er voor iedere stijl en ieder interieur een passende optie te vinden is. Naast de genoemde mogelijkheden voor raamdecoratie, hebben wij ook rolgordijnen, vouwgordijnen en overgordijnen in onze raamdecoratie collectie. Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan contact met ons op! Wij plannen graag een afspraak met u in en voorzien u van passend advies voor uw raamdecoratie.

Back To Top