Skip to content
Raamdecoratie voor de beste akoestiek in huis

Iets waar u in eerste instantie vaak niet bij stilstaat is de akoestiek in huis. De meeste interieurs bestaan uit harde vloeren gecombineerd met muren en plafonds. Dit is een vrijwel standaard interieur en ziet er natuurlijk heel rustig en mooi uit, maar zorgt wel dat de ruimte een klankkast wordt. Om de akoestiek in huis wat aangenamer te maken, kan raamdecoratie helpen! Wij hebben vier soorten raamdecoratie geselecteerd die geluiddempend zijn en zorgen voor de juiste akoestiek in uw huis: Duette® gordijnen, rolgordijnen, vouwgordijnen en overgordijnen.

Duette® gordijnen

Deze gordijnen zijn niet alleen sfeervol en multifunctioneel, Duette® gordijnen zorgen met hun unieke honingraatstructuur voor dubbele wering van geluid en verbeteren in alle opzichten de akoestiek in het interieur.

Rolgordijnen

Voor de slaapkamer valt vaak de keuze op rolgordijnen. Een praktische vorm van raamdecoratie die niet te veel ruimte in neemt, maar toch z’n taak uitvoert. Naast het bieden van privacy en het verduisteren van de ruimte, hebben rolgordijnen ook een geluiddempende functie.

Raamdecoratie voor de beste akoestiek in huis

Vouwgordijnen

Een echte sfeermaker in uw interieur zijn natuurlijk de vouwgordijnen. Verkrijgbaar in eindeloos veel kleuren en materialen. Vouwgordijnen zijn als het ware hetzelfde principe als rolgordijnen, alleen vouwt de stof zich op zodra u het gordijn optrekt.

TIP: Heeft u zeer hoge plafonds en heeft u het idee dat niet alleen rolgordijnen of vouwgordijnen voldoende zijn om het geluid te dempen? Dan raden wij aan om de gordijnen te combineren met overgordijnen.

Overgordijnen

Ook overgordijnen zijn heel geschikt om de akoestiek in uw interieur te verbeteren. Gevoerde overgordijnen zijn dik en helpen naast de akoestiek, ook goed met de sfeer in het interieur. Op zoek naar een trendy manier om overgordijnen toe te passen in uw huis? Kies dan voor overgordijnen die nét te lang zijn, zodat ze relaxed op de vloer komen te liggen.

Raamdecoratie voor betere akoestiek van Meijvogel Hout

Wij helpen u met het vinden van de juiste en passende raamdecoratie voor in uw huis. In onze showroom heeft u de mogelijkheid om alle opties te bekijken en te ervaren. Naast de genoemde soorten raamdecoratie, vallen ook horizontale jaloezieën, shutters, vitrage en duo rolgordijnen onder de mogelijkheden. Maak nu een afspraak en dan zien wij u graag snel!

Back To Top