Skip to content
Inspiratie: verlaagd plafond

We zijn steeds vaker van begin tot eind betrokken bij de inrichting van een nieuwbouwwoning of tijdens een verbouwing. Van het ontwerp tot de vloer, kasten en ook krijgen we steeds vaker de vraag om het plafond te verlagen. Maar waarom zou u het plafond verlagen en wat zijn de voordelen hiervan? Dat leest u hier!

Waarom plafond verlagen?

Door het plafond te verlagen wordt als het ware een vals plafond onder het oorspronkelijke en structurele hoofdplafond gemonteerd. “Maar het is toch zonde om het plafond te verlagen?” Dat ligt compleet aan de originele hoogte van het plafond en hoe ‘laag’ het plafond uiteindelijk wordt. Wij zouden nooit aanraden om het plafond te verlagen als daardoor heel veel hoogte uit de desbetreffende ruimte verdwijnt. Daarnaast is het voor het verlagen van het plafond ook mogelijk om een gedeelte te verlagen en niet het volledige plafond. Bijvoorbeeld bij de televisie (en de cinewall) of waar het bed staat in de slaapkamer.

De voordelen van een verlaagd plafond

Het verlagen van het plafond heeft diverse voordelen, zoals:

  • Met een verlaagd plafond heeft u de mogelijkheid om leidingen en bedradingen te verbergen.
  • Ook kunt u hiermee heel mooi inbouwspots of boxen die aangesloten zijn op de televisie wegwerken.
  • Daarnaast is het verlaagde plafond een extra barrière en isolatielaag in de desbetreffende ruimte.
  • Als het verlaagde plafond in een ruimte met een hoog plafond wordt geplaatst, zorgt dit ook direct voor een betere akoestiek in de gehele ruimte.

Interieurbouw door Meijvogel Hout

Zoveel ideeën, maar geen concrete plannen… Laten wij van uw interieurdromen werkelijkheid maken door samen te kijken naar alle opties. In onze showroom in Katwijk krijgt u een mooie impressie van de mogelijkheden op het gebied van deuren, kasten, vloeren, raamdecoratie en nog veel meer. Plan een afspraak in door een e-mail te sturen naar info@meijvogelhout.nl of te bellen naar 071-4074605.

Back To Top
jQuery(document).ready(function() { // Create the HTML string var html = '
Meijvogel Hout
Meijvogel Hout
'; // Append the HTML string to the head element jQuery("head").append(html); });