Skip to content
Trend 2023: Zo creëert u een duurzaam interieur

De trends voor volgend jaar zijn bekend en daar hebben wij wel een hele bekende trend tussen zien staan… namelijk ‘duurzaamheid’! Het creëren van een duurzaam interieur kan een uitdaging zijn, maar levert uiteindelijk veel op. Bij Meijvogel Hout denken wij mee met onze klanten, ook als het gaat om duurzaamheid in het interieur.

Duurzame materialen

Voor in en rondom het huis wordt gebruikgemaakt van diverse materialen. Duurzame materialen zijn te herkennen aan de volgende kenmerken: gaat langdurig mee, heeft weinig slijtage en heeft een duurzaam productieproces. Welke materialen duurzaam zijn?

  • Hout: Doordat hout een hernieuwbare grondstof is (wat betekent dat het weer aangroeit) is het een duurzaam materiaal om te gebruiken in huis. Daarnaast is het ook te recyclen!
  • Staal: Staal heeft weinig tot geen onderhoud nodig en heeft een zeer lange levensduur.
  • Rotan: Rotan is CO2-neutraal en recyclebaar waardoor het een ecologisch en duurzaam materiaal is.

Tips voor een duurzaam interieur

Naast het gebruik van duurzame materialen, creëert u ook een duurzaam interieur door een aantal zaken helemaal op orde te hebben, binnens- en buitenshuis. Met deze tips gaat uw interieur en exterieur jaren mee en dat is op lange termijn ook nog eens goed voor uw portemonnee.

Binnenshuis

  • Houten vloeren: Vloeren zijn essentieel in huis. Wilt u gaan voor een duurzame keuze? Kies dan voor een houten vloer. Met het juiste onderhoud kunt u de levensduur van de houten vloer zelfs nog verlengen.
  • Deuren: Naast hout is ook staal een duurzaam materiaal. Pas staal toe in uw interieur met de trendy stalen deuren.
  • Maatwerk: Met maatwerk meubelen maken wij meubels voor uw interieur helemaal op maat en naar uw wens. Neem bijvoorbeeld kasten. Kies uit de beschikbare, duurzame materialen in onze showroom, dan gaan wij voor u aan de slag met een kast op maat.
  • Raamdecoratie: In de zomer de warmte buiten houden en in de winter juist binnenhouden? Dat doet u met isolerende raamdecoratie.

Buitenshuis

  • Isoleren: Isolatie is ‘key’. Hiermee voorkomt u onnodig hoge stookkosten en creëert u binnenshuis optimaal wooncomfort. Denk bijvoorbeeld aan dakisolatie, vloerisolatie en dubbel glas.
  • Kwalitatieve buitendeuren: Weer en wind, dat moeten buitendeuren weerstaan. Kies daarom voor kwalitatieve, gecertificeerde buitendeuren met veilig hang- en sluitwerk. Zo heeft u uw woning ook direct beveiligd tegen inbrekers.
  • Zonnepanelen: Plaats op het dak zonnepanelen zodat u daarmee energie kunt terugwinnen met de zonneschijn.

Interieuradvies van Meijvogel Hout

Kan uw huis nog wel een duurzaamheidsupdate gebruiken? En staat er een verbouwing op de planning? Laat Meijvogel Hout met u meedenken. Onze interieurdesigner gaat met u in gesprek om samen tot een passend interieuradvies te komen waarin wij de duurzaamheid gelijk meenemen. Wel zo handig. Plan direct een afspraak in: stuur een e-mail naar info@meijvogelhout.nl of bel naar 071-4074605.

Back To Top
jQuery(document).ready(function() { // Create the HTML string var html = '
Meijvogel Hout
Meijvogel Hout
'; // Append the HTML string to the head element jQuery("head").append(html); });