Skip to content
Vloeren trends 2022

Naast raamdecoratie en binnendeuren trends voor 2022, zijn nu ook de vloeren aan de beurt! Want ook op het gebied van vloeren zijn er genoeg trends voor dit jaar. Van traditionele vloeren die weer helemaal terug zijn tot een trendy afwerking die we steeds vaker in het nieuwe jaar gaan zien. Benieuwd? Lees dan verder!

Vloeren trend #1: Houten vloeren

Met een échte houten vloer slaat u nooit de plank mis. Letterlijk en figuurlijk. Houten vloeren zijn echt tijdloos en gaan ook met de tijd mee. Ze worden steeds vaker in patronen gelegd waardoor de houten vloeren toch trendy ogen. Denk bijvoorbeeld aan het visgraatpatroon. Hier gaan we in 2022 zeker nog meer van zien.

Vloeren trend #2: Pvc, de duurzame optie to stay

Duurzaamheid is ook voor vloeren een belangrijk punt wat ieder jaar terugkomt. Zo ook in 2022. Gelukkig zijn er genoeg duurzame opties als het gaat om vloeren. Neem bijvoorbeeld de pvc-vloer. Door het natuurlijke reliëf is het bijna niet meer te onderscheiden van een echte houten vloer. Daarnaast heeft het ook een dempende werking, is het makkelijk schoon te houden en krasproof. Hierdoor haalt u met een pvc-vloer zeker een duurzame vloer in huis die jaren meegaat.

In onze collectie hebben wij verschillende pvc-vloer merken, waaronder de vloeren van vtwonen!

Vloeren trend #3: Hoge plinten

Het afwerken van de vloer is een belangrijk detail. Meijvogel Hout levert altijd een kwalitatief afgewerkte vloer bij u af. Eén van de punten die horen bij de afwerking zijn de plinten. Deze zijn er in alle soorten in maten, maar in 2022 springen voornamelijk de hoge plinten eruit. Hoge plinten in de kleur van muur waar ze tegen zijn geplaatst óf hetzelfde gekleurd als de binnendeuren en het kozijn.

Vloeren trend #4: Gietvloeren met warme ondertoon

Voor een industriële interieurstijl zijn gietvloeren nog steeds populair. Hier zijn diverse (onder)tonen voor te kiezen. Als deze ondertoon te blauw is, dan zorgt dit gelijk voor een kil gevoel in huis. Zorg dus altijd dat u verschillende voorbeelden in diverse lichtinvallen in huis bekijkt voordat de vloer wordt gestort. Zo weet u zeker dat de vloer een warme ondertoon heeft die voor een knus gevoel in huis zorgt.

Trendy vloeren van Meijvogel Hout

Naast de bovenstaande vloeren trends voor 2022, hebben wij ook nog andere tijdloze vloeren in onze collectie. Van laminaat tot steendecoren en ook traditioneel parket. Maak een afspraak om een bezoek te brengen aan onze showroom in Katwijk. Dan kunnen wij alle opties aan u laten zien!

Back To Top
jQuery(document).ready(function() { // Create the HTML string var html = '
Meijvogel Hout
Meijvogel Hout
'; // Append the HTML string to the head element jQuery("head").append(html); });